Rakkaudesta Lajiin

Trendit ovat ohjanneet alan toimijoiden ja asiakkaiden välistä kommunikaatiota viimeiset kaksi vuosikymmentä. Ensin vendorit markkinoivat virtualisointia ja sen jälkeen, kun siitä alkoi tulla yleinen malli suorittaa työkuormia, lähes kaikki mitä oli virtualisoitu, haluttiin” hetkessä ja helposti” siirtää pilveen. Pilvihypestä muodostui päivän sana. Nyt alaa puhuttavat IoT, Big Data, robotiikka ja tietenkin kaiken autuaaksi tekevä digitalisaatio.

Monessa organisaatiossa pilven hyödyntämisestä on vähitellen tulossa arkipäivää ja yksi liiketoiminnan kulmakivistä. Lisäksi pilvisovellukset kuten Salesforce, O365/G Suite sekä mobiililaitteiden palvelut pitävät huolta siitä, että vähintään 70 % organisaatioiden datasta tulee jatkossakin sijaitsemaan pilvessä.

Samalla alan suurena haasteena on ollut keskittyminen uusien trendien syöttämiseen. Sen sijaan olisi aika alkaa ratkoa sitä, miten uudet toimintamallit jalkautuvat nopealla aikataululla asiakasta aidosti hyödyttäviksi toteutuksiksi. Sellaisiksi, jotka antavat rauhan strategisiin muutoksiin ja isojen toimintaympäristöjen muokkauksiin. Mekin Cloud2:ssa toki hyödynnämme teknologiatrendejä, mutta lisäksi keskitymme siihen, kuinka pilven tuottama hyöty on mahdollista maksimoida liiketoiminnassa.

Ulkoistetut ja onpremise ratkaisut voivat toimia erinomaisesti. Me kuitenkin uskomme, että yritysten kannattaa juuri nyt uhrata hetki aikaa miettien onko jokainen loppuun asti hiottu ITIL prosessi toimiva ja voisiko asioita tehdä organisaatiossa paremmin ja tehokkaammin. Skaalautuuko esimerkiksi infra palvelemaan liiketoimintaa? Pystytäänkö muutoksiin reagoimaan tarvittavalla nopeudella? Onko ympäristö reaaliaikaisesti kustannustehokas? Tarvitseeko kaiken datan olla keskitettynä palveluntarjoajalle – vai voisiko julkinen pilvi olla vaihtoehto, etenkin jos se sijaitsee Suomessa?

Google Cloud Platform eli Googlen IaaS palvelut Haminasta aukeavat vuodenvaihteessa. Tämä antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää julkisen pilven tuomia etuja, kuten esimerkiksi täysin ylös ja alaspäin skaalautuva ympäristö, minuuttipohjainen laskutusjakso palvelimille, kustannustehokkaat varmistukset, ennustettava infran kustannusrakenne ja integraatiot järjestelmiin. Cloud2 on Google Cloud Platform edelläkävijä Suomessa ja panostamme Managed Cloud palveluihimme vahvasti.

Cloud2 on vielä nuori yhtiö. Lyhyessä ajassa olemme jo saaneet paljon aikaiseksi - Toista kymmentä sopimusasiakasta ja kumppanuudet tärkeiden päämiesten kanssa (Amazon Web Services, Citrix, Druva, Google Cloud Platform,Microsoft Azure). Ensimmäiset rekrytoinnitkin on tehty ja lisää tullaan tekemään. Liikevaihtoa on kertynyt yli 300.000 euroa. Ensimmäisen tilikauden tavoitteemme on 2 miljoonan euron liikevaihto.

Me uskomme tekevämme työtä, joka auttaa ihmisiä, asiakkaitamme ja kumppaneitamme. Meidän tehtävänämme on huolehtia datasta – ja varmistaa, että kaikki tuo tieto pysyy EU:n tai Suomen rajojen sisäpuolella.

Laitamme itsestämme ”kaiken peliin”, jotta asiakkaidemme arki helpottuu. Teemme vimmatusti töitä muutoksen ja kehityksen puolesta. Haluamme haastaa toimintamalleja – ja että meidät haastetaan. Rakkaudesta lajiin – asiakkaidemme, kumppaneidemme ja meidän kaikkien puolesta.