Harrastuksesta työelämätaidoksi

Kävelin kaksi kuukautta sitten Cloud2:n ovesta sisään ja olo tuntui hyvin pieneltä, vaikkakin samalla innokkaalta. En tiennyt mitä odottaa astuessani tuosta ovesta sisään. Mitä ikinä päässäni pyörikään, se ei vastannut työympäristöä, jonka kohtasin. Nämä kaksi kuukautta markkinointiassistenttina kuvittamassa, suunnittelemassa ja valokuvaamassa ylittivät odotukseni. Se mitä ajattelin työnteon olevan alalla, muuttui täysin.

 
Cloud2 Herttoniemi metro
 

Ensimmäistä kertaa töihin tullessani minua vastaan ryöpsähti tervetulleeksi toivottava ilmavirta. Se tuntui kuin joltain erikoiselta twistiltä lasten elokuvassa, jossa protagonisti löytää itsensä ensimmäistä kertaa tuntemattomasta fantasiamaailmasta. Tässä maailmassa olin nimittäin tietokoneiden saartamana, tilassa, jonka täytti minulle vieras kieli. En tosin koskaan tuntenut itseäni ulkopuoliseksi, vaikka ymmärrykseni siitä kaikesta mitä ympärilläni tapahtui, oli aluksi hyvin vähäistä. Kuuluin päivä päivältä tiiviimmin porukkaan ja nyt näiden parin kuukauden jälkeen on ihanaa huomata olevansa osa perhettä.

 

Luulin tietäneeni, millaista työnkuvani tulisi olemaan, mutten olisi voinut olla enempää väärässä. Pilkistin sekä graafisen suunnittelun saloihin että myös pienen pilviyrityksen maailmaan. Sain nähdä aivan erilaisen näkökulman asioista, joiden kuvittelin olevan joko itsestään selviä tai päinvastoin paljon vaikeampia. Aluksi oli hankala tottua ajatukseen, että asioita oli tehtävä uudelleen ja viilattava. En voinut toimia oman pääni mukaan, vaikka kyse oli harrastuksestani samalla. Pelkäsin kyllästyväni grafiikkaan harrastuksena, enkä usko olevani yksin ajatusteni kanssa. Olen tyytyväinen ja innoissani siitä, että tilanne osottautui päinvastaiseksi ja kesätyön jälkeen olen yhä innostuneempi omasta alastani.

 

Aika Cloud2:lla on ollut minulle opiskelijana mittaamattoman arvokasta. Harvalla on mahdollisuus päästä kokemaan ja harjoittelemaan omaa alaa ennen opiskelua. Totta kai olen ansainnut merkinnän, joka näyttää hienolta CV:ssä ja mukavan määrän rahaa taskuuni, mutta suurin arvo kuitenkin on kaikki Cloud2:lta keräämäni kokemus. Työkokemuksen lisäksi olen kerännyt luottamusta omaan tekemiseen ja sen laatuun. Tästä on hyvä jatkaa matkaa opiskeluja kohti, yhtä suurta kokemusta rikkaampana.