Mikon ensimmäinen viikko pilvessä

 
Mikko Laakkonen CTO Cloud2
 

Aloitin maanantaina uusissa työtehtävissä Cloud2 Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtajana. Aivan fantastinen viikko takana, tästä tulee vielä aivan huikea tarina.

Olin maanantaina jo ennen kahdeksaa raapimassa toimiston ovella Herttoniemessä intoa puhkuen. Iskin läppärin kiinni virtapiuhaan, laitoin wifin salasanan sisään ja noin tunnin sisällä minulla oli pääsy kaikkiin yrityksen järjestelmiin, tietoihin ja kansioihin. Kaikki yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Myös tuottavuutemme on pilvessä ja homma toimii. Päivä kului materiaaleja tutkiessa ja työkavereihin tutustuessa (loistavaa jengiä!)

 
Henri Grönlund Keijo Metsalu Mikko Laakkonen Cloud2
 

Jo tiistaina pääsin sukeltamaan syvään päätyyn, kun hyvä ystäväni, toimitusjohtajamme Henkka nappasi minut mukaan asiakkaalle pilvi-workshoppiin. Asiakkaalla on konesali täynnä rautaa ja jonkin verran sovelluskehitystä AWS:ssä. Käytiin läpi, että mitä pitää ottaa pilveistyessä huomioon, pohdittiin tietoturvaa, DevOps-toimintamalleja, tietohallintojohdon roolia liiketoiminnan ja sovelluskehityksen puristuksessa sekä eri pilvipalveluiden ja teknologioiden eroja. Nyt toivotaan, että asiakas oli yhtä fiiliksissä kuin minä ja päästään jatkamaan yhteistyötä!

(EDIT: Asiakas oli fiiliksissä, yhteistyö etenee!)

Keskiviikkon pohdiskelin markkinointia, google kävi kuumana ja hahmottelin päässäni toimenpiteitä näkyvyytemme kasvattamiseksi. Täytyy kyllä olla varovainen, sillä jo minimaalisilla ponnisteluillamme tuntuu Cloud2:n kysyntä olevan aivan valtavan kova. Markkinoilla on selkeästi tilaa kaltaisellemme toimijalle, which is nice. Päivän päätteeksi käytiin hakemassa paidat torstain jättitapahtumaa varten.

Torstai olikin koko viikon kohokohta. Google Cloud Platform avasi kesällä palvelunsa Suomeen Haminan konesaleihin ja järjesti aivan fantastisen tapahtuman, jossa tätä merkittävää virstanpylvästä juhlittiin.

Tapahtuma oli täynnä loistavia puheenvuoroja ja aivan ennennäkemätöntä kuhinaa. Parasta oli törmätä lukemattomiin tuttuihin, ex-kollegoihin ja asiakkaisiin. Lähes jokaisella "kilpailijan" boothilla päivysti joku hyvä kaveri. Nastaa painaa duunia Suomen pilveistymisen hyväksi terveellä kilpailulla, mutta samalla hyvässä yhteishengessä. Päivän päätteeksi naurettiin ja vedettiin bisset kilpailijoiden kanssa kimpassa.

 
GCP Cloud2
 

Tänään perjantaina kasattiin ensi viikon workshop-materiaalia kasaan, väännettiin huippukonsultti Tagon kanssa uutta visuaalista ilmetta ja tehtiin kustannuslaskelmia, sekä mietittiin syksyn tapahtumien puheenvuoroja. Viikko huipentui ensimmäiseen joryyn, jossa maalailtiin mielenkiintoisia tulevaisuudennäkymiä, syksystä tulee kiireinen mutta varmasti mielenkiintoinen.

Kerta kaikkiaan niin mahtava fiilis, että sukat pyörii jaloissa. Iso kiitos kaikille, tähän osallistuneille ja mitä lämpimimmät terkut kaikille muille :)