Pää pilvissä – ensimmäiset viikkoni

Herään siihen, että tuijotan valkoista pientä laatikkoa vaatekaupan sovituskoppien katossa. Mietin, että mitä varten se on siellä? Kuvittelen sen olevan jokin pilvessä toimiva datalaatikko vai onko sittenkin kyseessä vain hälytysjärjestelmä, joka on verkossa kiinni? Tähän on tultu kahden viikon jälkeen unelmien työpaikassa, näen joka puolella pilvessä toimivia asioita ja niitähän nimittäin on kaikkialla.

Aloitin kaksi viikkoa sitten myynti- ja markkinointikoordinaattorina Cloud2:lla. Kasvavassa yrityksessä on paljon tekemistä ja kädet saa laittaa saveen saman tien. Ympärillä puhutaan edelleen hieman vierasta kieltä, mutta mitä enemmän kävelee pää pilvissä alkaa ymmärtämään kokonaisuutta paremmin.

Innostuin tietokoneista ja tekniikasta jo pienenä. Halusin tutkia mitä koneiden sisällä oli ja kuinka ne toimivat. Ensimmäinen oma MikroMikkoni saapui kotiin, kun olin alle 10-vuotias. Samaan aikaan kun muut lapset leikkivät ulkona, saatoin itse viettää aikaa paljon näytön edessä pelaamassa pelejä. Fun fact, MikroMikko julkaistiin vuonna 1981, Mikon päivänä.  

Markkinoinnin maailmaan ajauduin Lahden ammattikorkeakoulussa opiskellessani, jolloin olin perustamassa opiskelijavetoista mainostoimistostoa. Valmistuttuani tradenomiksi aloitin opintoni kulttuurituotannon puolella, koska halusin laajentaa osaamistani tapahtumatuotannon kentällä. Vapaus itsenäiseen opiskeluun mahdollisti uudelleen omien mielenkiinnon kohteiden nousemisen pintaan ja näin kiinnostus IT-alaa kohtaan pääsi pulppuamaan. Missään vaiheessa en epäillyt, ettenkö voisi yhdistää näitä kiinnostuksen kohteita ja opintotaustaani.

Seuraamalla aiheeseen liittyviä uutisia ja itseopiskelulla pääsee pitkälle, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt itselleni. Halusin päästä aallon harjalle ja ensimmäisten joukkoon kehittämään maailmaa eteenpäin. En välillä vieläkään meinaa uskoa todeksi, että olen saavuttanut tavoitteeni ja löytänyt unelmatyöpaikkani. Olen päässyt huimaa vauhtia kasvavaan yritykseen ja pääsen näkemään lähietäisyydeltä, kuinka yritykset päivitetään tälle vuosikymmenelle pilvipalveluiden avulla.

Nämä nopeasti menneet viikot ovat olleet täynnä hulinaa ja vasta pintaa raapaisseena odotan innolla tulevia kuukausia. Cloud2:lla on vain taivas rajana ja senkin läpi on päästävä. Cloud2 on kapinallinen omalla kentällään ja niin olen minäkin.

Lotta Näveri