Pilvessä vuonna 2019

Yhdysvaltalainen pilvipalveluyritys Flexera (ent. RightScale) julkaisee vuosittain laajan IT-päättäjillä ja ammattilaisilla teetetyn State of the Cloud -kyselytutkimuksen tuloksia. Tutkimus pitää sisällään avainlukuja toimialan tilasta sekä muutoksesta keskipitkällä aikavälillä.

Cloud2:lle, Suomen kovimmalle pilvikonsultointi- ja pilvipalveluyritykselle, tutkimuksen luvut näyttäytyvät ennen kaikkea rohkaisevana ja kannustavana. Strategiamme tukea kaikkia suuria julkipilvitoimittajia sekä jatkuva matkamme syvemmälle pilviagnostiseen automaatioon sekä infraan koodina resonoivat hyvin alla esiteltävän markkinakatsauksen kanssa.

94%

Vastanneista 94% käyttää palveluilleen yhtä tai useampaa pilviratkaisua.

84%

Vastanneista 84%:lla on käytössään monipilvistrategia.

79%

Vastanneiden kuormista 79% on jo pilvessä.

55%

Terraform on nopeimmin yleistyvä automaatiotyökalu, kasvua viimevuoteen 55%.

57%

Kuberneteksen käyttö yleistyy konttien orkestrointialustana, vastanneista jo 57% hyödyntää Kubernetestä.

RightScalen raportti kirjaa yritysten suurimmiksi haasteiksi pilviadoptiossaan samoja teemoja kuin viime vuonna: kulujen hallinta, governanssi sekä tietoturva.

Erityisesti monipilviympäristöjen governanssin ja operaoinnin hankaluus näyttäytyy meille monien asiakkaiden kanssa. Tähän ei valitettavasti ole olemassa yhtä Graalin maljaa kaupan hyllyltä. Meillä tätä lähestytään pilvistrategialla, monipilviympäristön elinkaarihallinnalla, vahvalla pilviautomaatiolla sekä alustan tuotteistamista tukevilla ketterillä menetelmmillä, kuten devops ja lean.

Jos sinulla on kysymyksiä pilvestä tai hankaluuksia hallita kasvavaa ympäristöjesi määrää, soita meidän Keijolle tai Sakulle.