Unelmia rakentamassa

Yrityksemme perusajatus lähti haaveesta luoda kaikille työntekijöillemme unelmatyöpaikka, minkä toteutukseen jokainen omalla panostuksellaan osallistuisi. Vaikka unelmatyöpaikassakaan kaikki ei ole aina ruusuilla tanssimista, halusimme pitää kiinni vahvasti siitä, että meillä saa ja pitää unelmoida.

Kevään aikana tiimimme kasvoi yli maagisen kahdenkymmenen henkilön rajan, saadessamme joukkoomme jälleen vahvistusta alan nykyisistä ja tulevista supertähdistä. Pieni pilvikioskimme alkoi muistuttaa jo ihka oikeaa yritystä ja samalla toimitilamme alkoivat natista liitoksistaan. Työskentelimme kuin sillit purkissa. Vaikka tunnelma oli huumaavaa (kuten aina), alkoivat kaipuu omasta tilasta ja työrauhasta kasvaa.

 
Cloud2 Helsinki

Oli siis korkea aika ottaa merkittävä askel yrityksemme historiassa – muutto uusiin ja avarampiin tiloihin! Tässä kohtaa jokaisen työntekijän haaveet astuivat kuvioihin, koska uusien toimitilojen tärkein tehtävä oli toimia unelmien mahdollistajana.

 

Projekti lähti liikkeelle monista avoimista kysymyksistä, joihin oli saatava vastaus. Yhtenä näistä oli, että mitä halusimme tulevien tilojen kuvastavan? Ensisijaisesti tärkeänä nähtiin, että tilat kuvastaisivat meitä ja loisivat ympäristön, jossa meidän olisi hyvä olla, kasvaa ja kehittyä. Monille viihtyisät tilat toimivat inspiraation ja motivaation lähteenä, ja näin ollen voivat vaikuttaa esimerkiksi ratkaisevasti uuden työpaikan valintaan. Parhaimmillaan viihtyisä, monipuolinen ja toimiva työympäristö virkistää mieltä ja edistää työtehoa.

 
Cloud2 Herttoniemi
 

Toimitiloilla voidaan ohjata myös monia yrityksen kulttuuriin liittyviä asioita. Halutaanko tiimit siilota omiin koloihinsa tai henkilökohtaisiin työhuoneisiin? Näin voidaan edistää työrauhaa, mutta vähentää selkeästi kaikkien työntekijöiden keskinäistä vuorovaikutusta ja yhteistä sparrailua. Halutaanko ympäristöön esimerkiksi luoda erilaisia ryhmä- ja tiimityötiloja, jotka taas kannustavat yhteiseen työskentelyyn? Entä viihtyisät tauko- ja jutustelutilat, joilla edistetään työntekijöiden vapaampaa keskinäistä vuorovaikutusta? Halutaanko luoda enemmän rauhoittavaa, vai inspiroivaa tunnelmaa?

 
Cloud2 Helsinki

Miellekuvia oli paljon. Kokonaisuuden suunnittelu ja toteuttaminen ei ollut helppoa. Matkan aikana vuodatettiin hikeä ja ehkä muutama kyynelkin. Lopputulos oli kuitenkin ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen.

 

 
 

Onnistuimmeko tavoitteessamme? Tuliko tiloista näköisemme? Saimmeko viihtyisät ja toimivat työskentelytilat, joissa jokaisen on hyvä työskennellä ja unelmoida? Mielestämme onnistuimme tavoitteissa hyvin. Aina on toki asioita, joista voi ottaa opikseen ja joihin kiinnittää huomiota ensi kerralla (kun nykyiset seinät kaatuvat päälle ja uusi muuttoprojekti lähestyy horisontissa). Tällä kertaa ilmeni kuitenkin positiivinen ongelma, nimittäin useampi tyhjä työpiste odottaa uutta tekijää!

Cloud2 Herttoniemi
 
 
Cloud2 suurella sydämellä
 

Olet siis lämpimästi tervetullut katsastamaan uudet toimitilamme ja kysymään suoraan tiimiltä, mitä mieltä he ovat. 😊

 

 
Cloud2 pilviarkkitehti
 

Lopuksi pitää vielä muistaa, että tiloilla voidaan luoda tunnelmaa ja korostaa yrityksen kulttuuria, mutta unelmien ja yrityskulttuurin tärkein lähde olemme kuitenkin me ihmiset.

 

PS. Kaipaatko uusia tuulia? Meiltä voisi olla nyt tilaa myös sulle! ->  https://cloud2.fi/avoimet-tyopaikat